Ingen avstängning för Hutchings

Alex Hutchings blev ju anmäld efter tacklingen mot William Quist, som slutade med att den förre lövenspelaren bars av isen på bår. Beslut har nu fattas av disciplinnämnden.

Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

”Anmälan lämnas utan bifall” som det heter och innebär alltså att Hutch finns tillgänglig  i morgondagens bortamöte med serieledande Timrå. Här har ni beslutet i sin helhet.

BESTRAFFNINGSÄRENDE

Namn:                                  Alex Hutchings

Förening:                             IF Björklöven

Adress:                                TEGSVÄGEN 20, 90433 UMEÅ

Matchdatum:                        2017-12-06

Mellan:                                IF Björklöven – Almtuna IS, HockeyAllsvenskan

Domare/Anmälare                Andreas Klingberg, Klubbchef Almtuna IS

BESLUT

Efter match mellan IF Björklöven och Almtuna IS, HockeyAllsvenskan, 2017-12-06, meddelas följande avseende Alex Hutchings, IF Björklöven, gällande anmälan för tackling mot huvudet:

Anmälan lämnas utan bifall.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Alex Hutchings samt ett yttrande från domaren Richard Magnusson. Nämnden har även tagit del av filmsekvenser och en stillbild från händelsen.

Anmälan: I matchminut 22 blev William Quist tacklad av Alex Hutchings. Tacklingen utfördes är på en spelare som inte var puckförare och som var helt utan chans att skydda sig. Tacklingen var uppåtgående och träffade hakan. William svimmade direkt av tacklingen och for illa rakt ner i isen. Tacklingen var feg, från blindside och vårdslös. Quist ådrog sig en grov hjärnskakning och blir borta från spel under en längre tid.

Alex Hutchings: As you can see in the video, I begin to back check and I am gliding towards the Almtuna player. As I reach level with him I see he knocks the puck out of the air with his stick and I begin to finish my check, the point of contact is my shoulder to his chest. I continue on with the play like it was any other change of possession. It’s an unfortunate incident as the Almtuna player’s head hits the ice. To summarize the incident the official has the best view as he was a couple feet away and saw the hit to be legal with no call on the play. As a player I have never had a hit be reviewed let alone be suspended. With that being said I wish a quick recovery for William Quist.

Richard Magnusson: 1:09 i andra perioden blev William Quist (Almtuna) tacklad av Alex Hutchings (Björklöven). Tacklingen träffade i bröstet och således var inte Checking to the head aktuellt att utdöma. Vi anser inte att Alex Hutchings tacklade med fel uppsåt då han vill vinna puck. Han utförde tacklingen med axeln och hade sin arm längs med kroppen. Det vi, jag och mina kollegor diskuterade var huruvida tacklingen faller under Interference. Vi gör bedömningen att då William hade pucken i sin omedelbara närhet, (alltså hade pucken under besittning) så var han tacklingsbar. William föll väldigt olyckligt och slog med stor kraft huvudet i isen. Efter matchen kollade vi igenom situationen noggrant och var överens om att situationen inte skulle lett till ett Match Penalty, och därför inget ärende att rapportera till Disciplinnämnden.

Disciplinnämnden: Efter att ha tagit del av filmsekvenserna från händelsen gör Disciplinnämnden samma bedömning som domaren Richard Magnusson. Anmälan bör därför lämnas utan bifall. 

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar och regel 124 i Svenska Ishockeyförbundets regelbok.

På disciplinnämndens vägnar

Alexander Ramsay

 

En reaktion till “Ingen avstängning för Hutchings

  • 9 december, 2017 kl. 11:57
    Permalink

    Otroligt pris för Wille att tacklingen slutade med en kraftig hjärnskakning, hoppas han snabbt kommer tillbaka till vardagen och hockeyn. Tyvärr är ju hjärnskakningar inget att leka med och kan bli bli långvariga problem har ju läst att Sanny L forfarande många år efter han slutat har problem.

    Beslutet från disciplinnämnden var helt rätt men jag var orolig att dom skulle ta ett annat beslut. Det baserar jag på att ofta i Sverige dömer man efter om någon blir skadad inte hur själva händelsen gick till.
    Men i det här fallet så var ju match domaren klockren i sin analys till DN så dom kunde ju inte göra annat än att fria.

    Till sist så är jag helt emot att klubbarna ska hålla på och anmäla varandras spelare efter match. I Altunas fall är dessutom deras skrivna anmälan direkt felaktigt, jag tycker den är pinsamt skriven.

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.