A3 stängs de närmaste veckorna

Björklöven meddelar via sin hemsida att A3 Arena stängs pga. av ytterligare arbete med taket.

Man låter meddela följande:

A-hallen i A3-arena stängs för underhåll

Under sommaren har underhållsarbete av undertaket bedrivits på ishallen. De senaste dagarna har konstaterats att förstärkning även måste genomföras av kvarvarande del av taket, vilket tidigare ej bedömts vara nödvändigt.

De närmaste veckorna behöver därför kompletterande arbeten utföras för att säkra Björklövens matchpremiär den 21 september. Arbetet kommer att bestå av underhåll och förstärkning av undertaket i hallen.

Umeå kommuns entreprenör Peab genomför arbetet med start på måndag 10 september och arbetet beräknas vara klart inom 1,5 vecka. Inplanerad verksamhet på isen behöver därmed flyttas under vardagarna vecka 37 och del av vardagar vecka 38 för att arbetet ska kunna utföras, vilka pass som berörs framgår av schemat över istider V37-38.

***

Detta i relation med det ammoniak-läckage som skedde i förrgår och som medfört att B-hallen inte heller är disponibel de närmaste veckorna, ställer ju frågan hur man ska kunna bedriva en vettig verksamhet de närmaste veckorna? Är det den klassiska skadejävulen som tagit sig nya former eller hur är detta möjligt? Som lövare är man dock sedan mången år van att arbeta i motvind, så det väl bara bita ihop och komma igen.

5 reaktioner till “A3 stängs de närmaste veckorna

 • 7 september, 2018 kl. 14:42
  Permalink

  Dom lär väl få träna på Nolia då?

  Svar
  • 7 september, 2018 kl. 14:55
   Permalink

   Visst är det med all säkert så, men klubben innehåller ju inte bara A-laget. Sen är det ju fler idrotter och klubbar som får stå åt sidan pga av detta.

   Svar
 • 7 september, 2018 kl. 19:26
  Permalink

  Stan växer hela tiden, det var rekord el näst högsta publiksnitt förra säsongen. Hur ska hallen som bara tar 5400 Pers räcka till framöver om framgångar och intresse fortsätter stiga? Vi borde ha minst 7000 helst 8000 som kapacitet. Kan ni göra något reportage med nya vd om detta framöver. Skulle vara uppskattat. Trevlig helg!

  Svar
  • 9 september, 2018 kl. 11:41
   Permalink

   Man kanske bör börja med att ha en någorlunda fräsch lada vars tak håller innan man börjar flabba iväg om en riktig arena.

   Svar
   • 9 september, 2018 kl. 19:23
    Permalink

    Förstår inte hur du tänker. Det är bäl när befintliga arenan måste repareras i absurdum det börjar talas om ny. Om det är tipptopp behövs väl ingen ny??

    Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.